Θραπείες περιοδοντίου (Καθαρισμός-Θεραπεία Ουλίτιδας-Περιοδοντίτιδας)

Η νόσος των ούλων προκαλείται από συσσώρευση πλάκας (μια κολλώδη μορφή των βακτηρίων) που σχηματίζεται πάνω στα δόντια μας. Εάν η πλάκα δεν απομακρύνεται (Καθαρισμός δοντιών, με χρήση οδοντικού νήματος, με βούρτσισμα, και με τακτικές οδοντιατρικές εξετάσεις), συνεχίζει να οικοδομείται και να δημιουργεί τοξίνες που βλάπτουν τα ούλα. Η περιοδοντική νόσος σχηματίζεται ακριβώς κάτω από τη γραμμή των ούλων, και δημιουργεί μικρούς θύλακες που διαχωρίζουν τα ούλα από τα δόντια.

Η περιοδοντική νόσος έχει δύο στάδια:
Ουλίτιδα – Αυτό είναι το αρχικό στάδιο της ασθένειας των ούλων, όταν τα ούλα γίνονται κόκκινα, πρησμένα και αιμορραγούν εύκολα. Σε αυτό το στάδιο, η νόσος είναι θεραπεύσιμη και μπορεί συνήθως να εξαλειφθεί με καθημερινό βούρτσισμα και χρήση οδοντικού νήματος.
Περιοδοντίτιδα – Εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία, η ουλίτιδα θα προχωρήσει σε περιοδοντίτιδα, και θα προκαλέσει στα ούλα και στα δόντια ανεπανόρθωτη ζημιά.

Ο τακτικός επανέλεγχος στον οδοντίατρο(Καθαρισμός δοντιών), συνήθως ανά 6-μηνο,μπορεί να αποτρέψει την εξέλιξη μιας φλεγμονής στα ούλα και το περιοδόντιο.

Related Posts