Υαλουρονικό Οξύ

Το υαλουρονικό οξύ είναι ένας φυσικός πολυσακχαρίτης (βλεννοπολυσακχαρίτης) και αποτελεί βασικό συστατικό του συνδετικού ιστού του ανθρώπου. Τα κύτταρά μας φυσιολογικά παράγουν την ουσία αυτή με αποτέλεσμα την διατήρηση των επιπέδων υγρασίας και ενυδάτωσης του δέρματος διότι το υαλουρονικό οξύ είναι υδρόφιλο μόριο (δεσμεύει το νερό) .
Όμως διάφοροι παράγοντες (γήρανση, έντονο άγχος, έκθεση σε υπεριώδη ακτινοβολία κ.α) οδηγούν σε μειωμένη παραγωγή υαλουρονικού οξέως από τα κύτταρά μας με αποτέλεσμα η επιδερμίδα να χάνει την ελαστικότητα και την ενυδάτωσή της . Με τον τρόπο αυτόν το δέρμα φαίνεται θαμπό-ταλαιπωρημένο-αφυδατωμένο και δημιουργούνται ρυτίδες και πτυχώσεις του δέρματος .
Η τοποθέτηση υαλουρονικού οξέως είναι μία απλή ,ασφαλής και ανώδυνη διαδικασία που προσδίδει άμεσα αποτελέσματα. Ο οδοντίατρος μπορεί να κάνει εφαρμογή του υλικού στις περιστοματικές περιοχές είτε για να εξαλείψει ρυτίδες και πτυχές(ρινοχειλικές αύλακες , ρυτίδες στο πηγούνι, ρυτίδες γέλιου, ρυτίδες γωνίας στόματος) είτε για να αυξήσει τον όγκο των χειλιών και να βελτιώσει το περίγραμμά τους.

Η θεραπεία με υαλουρονικό οξύ προσδίδει πιο νεανικό και ενυδατωμένο δέρμα διατηρώντας τα φυσικά χαρακτηριστικά του προσώπου.
Επειδή το υαλουρονικό οξύ αποκαθιστά μία φυσική ουσία που ήδη υπάρχει στον οργανισμό ,είναι απόλυτα συμβατό με τους ανθρώπινους ιστούς και χαρακτηρίζεται από αδράνεια (δεν προκαλεί αλλεργίες ,φλεγμονές και αντιδράσεις).
Η θεραπεία διαρκεί 20-30 λεπτά αφού έχει προηγηθεί τοποθέτηση αναισθητικής κρέμας ή τοπικής αναισθησίας ώστε να είναι ανώδυνη η διαδικασία. Το αποτέλεσμα διαρκεί 8-12 μήνες αναλόγως τον κάθε οργανισμό και τις καθημερινές συνήθειες του ατόμου.

Για οποιαδήποτε απορία, παραμένουμε στη διάθεσή σας!

Μονής Πετράκη 5 Κολωνάκι – 11521 Ελλάδα

Τηλ: 210-7297985

E-mail: dentalsmiles.contact@gmail.com

Related Posts