Επιλογή Οδοντόβουρτσας και Οδοντόκρεμας

ΕΠΙΛΟΓΗ ΟΔΟΝΤΟΒΟΥΡΤΣΑΣ

 1. Η συχνότερη επιλογή που συστήνουν οι οδοντίατροι είναι οδοντόβουρτσα είτε μέτριας σκληρότητας είτε μαλακή. Αυτοί οι 2 τύποι καλύπτουν την πλειονότητα των ασθενών. Η σκληρή βούρτσα, όχι μόνο δεν αυξάνει τη στοματική υγιεινή, αλλά προκαλεί και μη αντιστρέψιμες βλάβες στα δόντια. 
 2. Η επιλογή της ιδανικής οδοντόβουρτσας προκύπτει από χαρακτηριστικά των ούλων μας. Συνεπώς, την επόμενη φορά που θα επισκεφτείτε τον γιατρό σας, ρωτήστε ποια είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς. 
 3. Όσο μικρότερη είναι η κεφαλή της οδοντόβουρτσας, τόσο καλύτερα χειρίζεται από τον ασθενή και καθαρίζει καλύτερα τις επιφάνειες των δοντιών, ειδικά σε δυσπρόσιτα σημεία όπως είναι οι φρονιμίτες. 
 4. Ο μέσος όρος χρήσης της οδοντόβουρτσας είναι 2-3 μήνες. Μετά από τους 3 μήνες πρέπει να αλλάζεται. Οποιαδήποτε στιγμή οι τρίχες της βούτσας χάσουν την ευθεία πορεία τους, τότε αυτή πρέπει να αντικαθίσταται. 

 

ΕΠΙΛΟΓΗ ΟΔΟΝΤΟΚΡΕΜΑΣ

 1. Η οδοντόκρεμα αποτελεί ΜΟΝΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΥΠΟΒΟΗΘΗΤΙΚΟ μέσο κατά τον καθαρισμό των δοντιών. Η μηχανική κίνηση της οδοντόβουρτσας είναι αυτή που απομακρύνει την οδοντική πλάκα και σε καμία περίπτωση μία «καλή» οδοντόκρεμα δεν μπορεί να βοηθήσει ένα «κακό» βούρτσισμα. 
 2. Παρότι δεν βοηθούν στον καθαρισμό των δοντιών και δεν έχουν θεραπευτική αξία στις νόσους των ούλων, προσφέρουν ευχάριστη αναπνοή. Γι’ αυτό οι γεύσεις τους αποτελούν συχνά κριτήριο επιλογής των ασθενών. 
 3. Οι φθοριούχες οδοντόκρεμες έχουν ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟ ρόλο στη στοματική υγιεινή. Πρέπει πάντα να επιλέγετε οδοντόκρεμες με φθόριο καθώς αυτό προλαμβάνει την εμφάνιση τερηδόνας. 
 4. Υπάρχουν οδοντόκρεμες με συγκεκριμένες ιδιότητες όπου κάποια στιγμή στη ζωή σας είναι πιθανό να σας προταθούν από τον γιατρό σας. Κάποια παραδείγματα είναι τα εξής : 
 • Λευκαντική οδοντόκρεμα μετά από λεύκανση για μεγαλύτερη διάρκεια του αποτελέσματος 
 • Οδοντόκρεμα με αυξημένη συγκέντρωση φθορίου σε ασθενείς με πολλές τερηδονικές κοιλότητες 
 • Οδοντόκρεμα κατά της ευαισθησίας σε ασθενείς που ενοχλούνται έντονα από κρύα ροφήματα

 

Για οποιαδήποτε απορία, παραμένουμε στη διάθεση σας!

Μονής Πετράκη 5 Κολωνάκι – 11521 Ελλάδα

Τηλ: 210-7297985

E-mail: dentalsmiles.contact@gmail.com

Related Posts