Λεύκανση Δοντιών με Laser

Τι είναι η λεύκανση;

Λεύκανση είναι η χρωματική αποκατάσταση (βελτίωση) των δοντιών με χημικά μέσα, μετά από παράγοντες που έχουν επηρεάσει το χρώμα τους. Τέτοιοι παράγοντες είναι το κάπνισμα, συγκεκριμένες τροφές, φάρμακα, τραυματισμοί, χρώση λόγω ηλικίας κα.

Μπορώ κι εγώ να κάνω λεύκανση;

Λεύκανση μπορούν να κάνουν όλοι οι ενήλικοι ασθενείς. Είναι απαραίτητο πριν τη διαδικασία να έχουν αντιμετωπιστεί τυχόν φλεγμονές των ούλων και τερηδόνες έτσι ώστε να εφαρμοστεί με ασφάλεια το υλικό της λεύκανσης. Επίσης, να γνωρίζετε ότι αποκαταστάσεις που έχετε ήδη στο στόμα (θήκες, γέφυρες, εμφυτεύματα) δεν μπορούν να αλλάξουν χρώμα με τη λεύκανση.

Λεύκανση με laser

Η λεύκανση με laser πραγματοποιείται στο χώρο του ιατρείου. Το λευκαντικό υλικό τοποθετείται στα δόντια του ασθενή και παραμένει 40-60 λεπτά. Αυτή η διαδικασία επαναλαμβάνεται συνήθως 2 φορές (σε ξεχωριστές συνεδρίες) για να επέλθει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Το laser είναι μία πηγή φωτός συγκεκριμένου μήκους κύματος που κατά τη διάρκεια της λεύκανσης είναι στραμμένη προς το λευκαντικό υλικό. Έτσι ενεργοποιούνται ορισμένα χημικά στοιχεία του λευκαντικού σκευάσματος και η λεύκανση γίνεται γρηγορότερη και πιο αποτελεσματική. 

Πλεονεκτήματα της λεύκανσης με laser

  • Εμφανή αποτελέσματα από την πρώτη συνεδρία 
  • Η διαδικασία της λεύκανσης ολοκληρώνεται στο ιατρείο και ο ασθενής δεν χρειάζεται να εφαρμόσει το λευκαντικό υλικό και στο σπίτι
  • Γρηγορότερα αποτελέσματα σε σύγκριση με άλλους τρόπους λεύκανσης
  • Μείωση ή και πλήρης απώλεια της ευαισθησίας που προκύπτει σε ορισμένους ασθενείς μετά τη λεύκανση (Σημείωση: η ευαισθησία εμφανίζεται κυρίως με κρύα ερεθίσματα και διαρκεί μόνο λίγες ημέρες)

 

Κατά την επίσκεψή σας στο οδοντιατρείο μας, ρωτήστε μας για τους όλους εναλλακτικούς τρόπους λεύκανσης, στους οποίους περιλαμβάνεται φυσικά και η λεύκανση με laser, και θα βρούμε μαζί αυτό που ταιριάζει καλύτερα σε εσάς! 

Για οποιαδήποτε απορία, παραμένουμε στη διάθεση σας!

Μονής Πετράκη 5 Κολωνάκι – 11521 Ελλάδα

Τηλ: 210-7297985

E-mail: dentalsmiles.contact@gmail.com

Related Posts