Ψηφιακή Αποτύπωση: Κάνοντας την Οδοντιατρική πιο Εύκολη και Γρήγορη από ποτέ

Τι είναι η ψηφιακή αποτύπωση;
Η ψηφιακή αποτύπωση είναι η τελευταία τεχνολογική καινοτομία στον χώρο της οδοντιατρικής. Το σύστημα της ψηφιακής αποτύπωσης αποτελείται από το «σκάνερ» που εισάγεται στο στόμα του ασθενή και μέσα σε λίγα λεπτά «φωτογραφίζει» όλο το στόμα και τα δόντια καθώς και ένα laptop με το οποίο ο οδοντίατρος μπορεί να επεξεργαστεί το αποτύπωμα και να το στείλει σε ψηφιακή μορφή στον οδοντοτεχνίτη. 

Σε ποιες οδοντιατρικές πράξεις μπορεί να χρησιμοποιηθεί; 

Η ψηφιακή αποτύπωση μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιοδήποτε περιστατικό ο οδοντίατρος πρέπει να αποτυπώσει το στόμα και τα δόντια είτε για το αρχείο του είτε για να σταλεί στον οδοντοτεχνίτη και να κατασκευαστεί μία αποκατάσταση. Πιο συγκεκριμένα: 

  • Θήκες – Στεφάνες
  • Γέφυρες
  • Όψεις
  • Επένθετα
  • Προσθετική επί εμφυτευμάτων 
  • Νάρθηκες
  • Ορθοδοντική 
  • Μερικές ή ολικές οδοντοστοιχίες
  • Νάρθηκες λεύκανσης

Τι αλλάζει πρακτικά για τον ασθενή; 

Για τον ασθενή, πάντα η διαδικασία της αποτύπωσης ήταν δύσκολη. Αυτό το ρευστό υλικό που έπρεπε να μείνει στο στόμα για αρκετά λεπτά καθώς και το γεγονός ότι για μια απλή προσθετική εργασία έπρεπε να παρθούν πολλά αποτυπώματα, ήταν για πολλούς ασθενείς η πιο αποτρεπτική οδοντιατρική εργασία. Επίσης, η πιθανότητα το παλαιού τύπου αποτύπωμα να «χαλάσει» ή να πρέπει να επαναληφθεί ήταν μικρή μεν αλλά υπαρκτή. Τέλος, πολλοί ασθενείς δεν ανέχονται την κλασσική μέθοδο αποτύπωσης εξαιτίας έντονου αντανακλαστικού εμέτου. Με την ψηφιακή αποτύπωση, ο ασθενής δεν χρειάζεται να υποβληθεί σε όλο αυτό. Η διαδικασία είναι γρήγορη και απλή καθώς περιλαμβάνει μία συσκευή «σκάνερ» η οποία «σκανάρει» όλο το στόμα μέσα σε λίγα λεπτά. Στις παρακάτω εικόνες, απεικονίζεται το σκάνερ, ο οδοντίατρος Διονύσης Ζαχαρόπουλος χρησιμοποιώντας το καθώς και ένα ψηφιακό αποτύπωμα. 

                                       

 

Η ψηφιακή αποτύπωση στο οδοντιατρείο Dental Smiles

Αυτό το πολύτιμο εργαλείο τελευταίας τεχνολογίας προστέθηκε πρόσφατα στην φαρέτρα του ιατρείου μας, κάνοντας τη δική μας δουλειά αλλά κυρίως τη δική σας εμπειρία πιο ευχάριστη από ποτέ. Με τη βοήθεια του ψηφιακού σκάνερ, προσθετικά περιστατικά όπως το παρακάτω μπορούν να ολοκληρωθούν μέσα σε ελάχιστες ημέρες.

Για οποιαδήποτε απορία σας, είμαστε στη διάθεσή σας!

Μονής Πετράκη 5 Κολωνάκι – 11521 Ελλάδα

Τηλ: 210-7297985

E-mail: dentalsmiles.contact@gmail.com

 

Related Posts