Το piercing και τα τατουάζ τα βλέπουμε παντού γύρω μας και μάλιστα τα έχουμε δει να “φοριούνται” σχεδόν σε όλα τα σημεία του σώματος. Βαθμός επικινδυνότητας υπάρχει σε όλα τα σημεία του σώματος που θα γίνει το piercing ή το τατουάζ.

Συγκεκριμένα όμως το piercing στη γλώσσα, ίσως και να είναι το πιο επικίνδυνο σημείο από όλα. Τι κι αν το εργαλείο που τρύπησε τη γλώσσα ήταν καλά αποστειρωμένο, τα φυσικά βακτήρια που υπάρχουν στη στοματική κοιλότητα είναι αρκετά για να προκαλέσουν μια λοίμωξη.

Έρευνα του Βρετανικού Ιατρικού Συλλόγου δείχνει ότι το 50% αυτών που έκαναν piercing στη γλώσσα είχαν επιπλοκές. Το ποσοστό είναι τεράστιο, κι όμως όλο και περισσότεροι άνθρωποι το κάνουν χωρίς να σκεφτούν το κακό που μπορεί να προκαλέσουν.

Μελέτες των Πανεπιστημίων LomaLinda και OhioState έδειξαν μεγάλες πιθανότητες υφίζησης των ούλων και αποτριβής των δοντιών. Ενώ οι καπνιστές με piercing στη γλώσσα διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο ανάπτυξης περιοδοντικής νόσου και τερηδόνας της ρίζας του δοντιού.

Πέραν όλων των παραπάνω, είναι πολύ πιθανό από το τρύπημα της γλώσσας να προκληθεί οίδημα ώστε να προκαλέσει μέχρι και δυσφορία στην αναπνοή, να σπάσει κάποιο δόντι εάν δαγκωθεί κατά λάθος το σκουλαρίκι ή να προκληθεί αλλεργία από το υλικό του σκουλαρικιού.

Για οποιαδήποτε απορία, είμαστε στη διάθεσή σας!

Αθήνα

Μονής Πετράκη 5 Κολωνάκι - 11521 Ελλάδα
Τηλ: 210-7297985
dentalsmiles.contact@gmail.com
Δευτέρα - Παρασκευή 9:00 - 21:00 κατόπιν ραντεβού

Μύκονος

Περιφερειακή οδός Μυκόνου - Άνω Μεριάς 84 600, Αργύραινα Μυκόνου (200μ από το κέντρο υγείας και 5 λεπτά από το αεροδρόμιο)
Τηλ: 2289027143
dentalsmilesmykonos@gmail.com
Δευτέρα – Κυριακή, κατόπιν ραντεβού