Γιατί λέμε όχι στο piercing της γλώσσας;

Το piercing και τα τατουάζ τα βλέπουμε παντού γύρω μας και μάλιστα τα έχουμε δει να “φοριούνται” σχεδόν σε όλα τα σημεία του σώματος. Βαθμός επικινδυνότητας υπάρχει σε όλα τα σημεία του σώματος που θα γίνει το piercing ή το τατουάζ.

Συγκεκριμένα όμως το piercing στη γλώσσα, ίσως και να είναι το πιο επικίνδυνο σημείο από όλα. Τι κι αν το εργαλείο που τρύπησε τη γλώσσα ήταν καλά αποστειρωμένο, τα φυσικά βακτήρια που υπάρχουν στη στοματική κοιλότητα είναι αρκετά για να προκαλέσουν μια λοίμωξη.

Έρευνα του Βρετανικού Ιατρικού Συλλόγου δείχνει ότι το 50% αυτών που έκαναν piercing στη γλώσσα είχαν επιπλοκές. Το ποσοστό είναι τεράστιο, κι όμως όλο και περισσότεροι άνθρωποι το κάνουν χωρίς να σκεφτούν το κακό που μπορεί να προκαλέσουν.

Μελέτες των Πανεπιστημίων LomaLinda και OhioState έδειξαν μεγάλες πιθανότητες υφίζησης των ούλων και αποτριβής των δοντιών. Ενώ οι καπνιστές με piercing στη γλώσσα διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο ανάπτυξης περιοδοντικής νόσου και τερηδόνας της ρίζας του δοντιού.

Πέραν όλων των παραπάνω, είναι πολύ πιθανό από το τρύπημα της γλώσσας να προκληθεί οίδημα ώστε να προκαλέσει μέχρι και δυσφορία στην αναπνοή, να σπάσει κάποιο δόντι εάν δαγκωθεί κατά λάθος το σκουλαρίκι ή να προκληθεί αλλεργία από το υλικό του σκουλαρικιού.

Για οποιαδήποτε απορία, είμαστε στη διάθεσή σας!

Related Posts