Ορθοδοντική θεραπεία ενηλίκων

Τα σιδεράκια δεν είναι μόνο για τα παιδιά και τους εφήβους… Ανεξάρτητα από την ηλικία, μπορούμε πάντα να βελτιώσουμε την στοματική μας υγεία και το χαμόγελό μας.

Τα τελευταία χρόνια, ολοένα και περισσότεροι ενήλικες καταφεύγουν στις υπηρεσίες του ορθοδοντικού που πλέον έχει σημαντική εμπειρία στον χειρισμό και τις ιδιαιτερότητες των ενηλίκωνασθενών.

Γιατί πρέπει ένας ενήλικας να βάλει σιδεράκια?

 

Κάποιοι ενήλικες δεν έλαβαν ποτέ ορθοδοντική θεραπεία ως παιδιά για να διορθώσουν προβλήματα όπως πυκνά ή αραιά δόντια, λάθος θέση της γνάθου ή άλλα προβλήματα που αν μείνουν ανεπίλυτα θα εξελιχτούν πιθανότατα σε χαλασμένα δόντια, ουλίτιδα και θα προκαλούν πονοκεφάλους και πόνο στο αυτί, και προβλήματα στην μάσηση και την ομιλία.

Είναι διαφορετική η ορθοδοντική θεραπεία στους ενήλικες?

 

Κατά βάση όχι, ωστόσο επειδή στους ενήλικες η στοματική κοιλότητα είναι πλήρως σχηματισμένη, μπορεί να χρειαστεί περισσότερος χρόνος από ότι σε ένα παιδί.

Επιπλέον τα μηχανικά μέρη που χρησιμοποιούνται είναι κατά κανόνα πιο διακριτικά ώστε να μην προβληματίσουν τον ασθενή σε θέματα εμφάνισης, ομιλίας και σωστής λειτουργίας του στοματογναθικού συστήματος.

Για οποιαδήποτε ερώτηση έχετε παραμένουμε στην διάθεσή σας!

Related Posts