Η νόσος των ούλων προκαλείται από συσσώρευση πλάκας (μια κολλώδη μορφή των βακτηρίων) που σχηματίζεται πάνω στα δόντια μας. Εάν η πλάκα δεν απομακρύνεται (Καθαρισμός δοντιών, με χρήση οδοντικού νήματος, με βούρτσισμα, και με τακτικές οδοντιατρικές εξετάσεις), συνεχίζει να οικοδομείται και να δημιουργεί τοξίνες που βλάπτουν τα ούλα. Η περιοδοντική νόσος σχηματίζεται ακριβώς κάτω από τη γραμμή των ούλων, και δημιουργεί μικρούς θύλακες που διαχωρίζουν τα ούλα από τα δόντια.

Η περιοδοντική νόσος έχει δύο στάδια:
Ουλίτιδα – Αυτό είναι το αρχικό στάδιο της ασθένειας των ούλων, όταν τα ούλα γίνονται κόκκινα, πρησμένα και αιμορραγούν εύκολα. Σε αυτό το στάδιο, η νόσος είναι θεραπεύσιμη και μπορεί συνήθως να εξαλειφθεί με καθημερινό βούρτσισμα και χρήση οδοντικού νήματος.
Περιοδοντίτιδα – Εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία, η ουλίτιδα θα προχωρήσει σε περιοδοντίτιδα, και θα προκαλέσει στα ούλα και στα δόντια ανεπανόρθωτη ζημιά.

Ο τακτικός επανέλεγχος στον οδοντίατρο(Καθαρισμός δοντιών), συνήθως ανά 6-μηνο,μπορεί να αποτρέψει την εξέλιξη μιας φλεγμονής στα ούλα και το περιοδόντιο.

Αθήνα

Μονής Πετράκη 5 Κολωνάκι - 11521 Ελλάδα
Τηλ: 210-7297985
dentalsmiles.contact@gmail.com
Δευτέρα - Παρασκευή 9:00 - 21:00 κατόπιν ραντεβού

Μύκονος

Περιφερειακή οδός Ορνού – Νέο Λιμάνι, Αμυγδαλίδι Μυκόνου (δίπλα στο ΙΚΑ)
Τηλ: 22890 27275, Κιν: +30 6944 860 110
dentalsmilesmykonos@gmail.com
Δευτέρα – Κυριακή, κατόπιν ραντεβού