Γνωρίστε την ομάδα

Xαράλαμπος Κ. Συμεωνίδης

Xαράλαμπος Κ. Συμεωνίδης

akisym@gmail.com

Χειρουργός Οδοντίατρος DDS , MSc
Πτυχιούχος Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
MSc Δημόσιας Υγείας , Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας
Επιστημονικός Συνεργάτης Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας / Τομέας Διατροφής & Βιοχημείας / Διατροφής & Μη Μεταδοτικών Νοσημάτων

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην πόλη των Σερρών όπου και πέρασε τα μαθητικά του χρόνια.

Εισήχθη κατόπιν πανελληνίων εξετάσεων,3ος σε σειρά γενικής κατάταξης στην Οδοντιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το έτος 2009 και αποφοίτησε το έτος 2014 με βαθμό πτυχίου «Λίαν Καλώς».

Εργάστηκε και εκπαιδεύτηκε στο πλευρό της προσθετολόγου δρ. Όλγας Νάκα (Επίκουρος Οδοντικής & Ανωτέρας Προσθετικής, Τομέας Προσθετικής ΑΠΘ) στη Θεσσαλονίκη παράλληλα με την άσκηση και την προσφορά εθελοντικών υπηρεσιών στο Κοινωνικό Ιατρείο Θεσσαλονίκης.

Σήμερα εργάζεται ως γενικός οδοντίατρος- εξ.συνεργάτης στην Αθήνα στην οδοντιατρική κλινική DentalSmiles του κ. Δ. Κ. Ζαχαρόπουλου με τον οποίο ίδρυσαν το 2019 την οδοντιατρική κλινική DentalSmiles Mykonos σε συνέχεια της συνεργασίας τους στην Αθήνα. Παράλληλα εργάζεται στο παιδοδοντικό τμήμα της οδοντιατρικής κλινικής του Γεωργίου Παπαδόπουλου στην Αργυρούπολη και εθελοντικά ως οδοντίατρος στη ΜΚΟ «Médecins du Monde Greece – Γιατροί του Κόσμου». Συμμετέχει ενεργά με επιστημονικές ανακοινώσεις & δημοσιεύσεις σε οδοντιατρικά συνέδρια & σεμινάρια θεωρητικής και πρακτικής κατάρτισης τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Τα τελευταία χρόνια το ερευνητικό του ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο ρόλο της διατροφής στην πρόληψη μη μεταδοτικών νόσων και ειδικότερα στην πρόληψη της τερηδονικής νόσου στην παιδική ηλικία και την αύξηση του τερηδονικού κινδύνου ως συνέπεια συστηματικών νόσων στα παιδιά και στους ενήλικες, σε συνεργασία με την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας και τον τομέα Διατροφής & Βιοχημείας.

Είναι μέλος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής, της Ακαδημίας Κλινικής Οδοντιατρικής & του Συλλόγου Εργαζομένων του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Ολλανδίας.

Αθήνα

Μονής Πετράκη 5 Κολωνάκι - 11521 Ελλάδα
Τηλ: 210-7297985
dentalsmiles.contact@gmail.com
Δευτέρα - Παρασκευή 9:00 - 21:00 κατόπιν ραντεβού

Μύκονος

Περιφερειακή οδός Μυκόνου - Άνω Μεριάς 84 600, Αργύραινα Μυκόνου (200μ από το κέντρο υγείας και 5 λεπτά από το αεροδρόμιο)
Τηλ: 2289027143
dentalsmilesmykonos@gmail.com
Δευτέρα – Κυριακή, κατόπιν ραντεβού