Συχνές Ερωτήσεις

[et_pb_section admin_label=”section” fullwidth=”off” specialty=”off” transparent_background=”off” background_color=”#314b60″ allow_player_pause=”off” inner_shadow=”off” parallax=”off” parallax_method=”off”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_blurb admin_label=”Blurb” title=”Τι είναι η στοματική υγιεινή;” url=”#” url_new_window=”off” use_icon=”on” font_icon=”w” icon_color=”#7EBEC5″ use_circle=”off” circle_color=”#7EBEC5″ use_circle_border=”off” circle_border_color=”#7EBEC5″ icon_placement=”left” animation=”top” background_layout=”dark” text_orientation=”left” module_class=”fullwd fcolor fsize” use_icon_font_size=”off” header_font_size=”18″ body_font_size=”14″ use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Η στοματική υγιεινή αποτελεί ένα ισχυρό όπλο για όλους εμάς που θέλουμε να έχουμε ένα λαμπερό χαμόγελο.

  • Τα δόντια είναι καθαρά και χωρίς προβλήματα.
  • Τα ούλα έχουν ένα απαλό ροζ χρώμα και δεν ματώνουν με την οδοντόβουρτσα ή με το οδοντικό νήμα.
  • Δεν υπάρχει πρόβλημα δυσάρεστης αναπνοής.

Για να διασφαλίσετε την σωστή στοματική υγιεινή σας, είναι σημαντικό να τηρούνται όλοι οι απαραίτητοι κανόνες:

  • βούρτσισμα των δοντιών πρωί -βράδυ
  • βούρτσισμα των δοντιών μετά από κάθε γεύμα
  • χρήση οδοντικού νήματος καθημερινώς
  • χρήση στοματικών διαλυμάτων όταν συνίσταται
  • επίσκεψη στον οδοντίατρο τουλάχιστον ανά εξάμηνο για επανέλεγχο, ή νωρίτερα αν υπάρχει νόσημα των δοντιών σας ή σας ορίσει ο οδοντίατρος σας
  • να ακολουθείτε πιστά της οδηγίες που σας δίνει ο οδοντίατρος σας.

[/et_pb_blurb][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section][et_pb_section admin_label=”section” fullwidth=”off” specialty=”off” transparent_background=”off” background_color=”#ffffff” allow_player_pause=”off” inner_shadow=”off” parallax=”off” parallax_method=”off”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_blurb admin_label=”Blurb” title=”Τι είναι η αποτρύγωση (καθαρισμός); είναι απαραίτητη;” url_new_window=”off” use_icon=”on” font_icon=”w” icon_color=”#7EBEC5″ use_circle=”off” circle_color=”#7EBEC5″ use_circle_border=”off” circle_border_color=”#7EBEC5″ icon_placement=”left” animation=”top” background_layout=”light” text_orientation=”left” module_class=”fsize” use_icon_font_size=”off” header_font_size=”18″ body_font_size=”14″ use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Ο οδοντιατρικός καθαρισμός των δοντιών, που τυπικά πρέπει να γίνεται 1-2 φορές τον χρόνο και ανάλογα με τις οδηγίες του οδοντιάτρου σας.

Ο οδοντιατρικός καθαρισμός (αποτρύγωση) γίνεται χρησιμοποιώντας ειδικά εργαλεία χειρός ή υπέρηχο με τα οποία επιτυγχάνεται ο ολοκληρωμένος καθαρισμός των δοντιών ο οποίος δεν είναι εφικτός με τον απλό καθημερινό βούρτσισμα.

Η ολοκλήρωση του οδοντιατρικού καθαρισμού γίνεται με στίλβωση (γυάλισμα) των δοντιών με ειδικές πάστες, οι οποίες βοηθάνε στην αφαίρεση επιφανειακών χρωστικών.

Συνήθως κατά την διάρκεια το καθαρισμού τα ούλα αιμορραγούν σε μικρό μόνο βαθμό, ειδικά αν τα δόντια σας πάσχουν από ουλίτιδα, το οποίο είναι αναμενόμενο και φυσιολογικό και δεν πρέπει να σας ανησυχεί.

Κατά τον καθαρισμό, ο γιατρός ελέγχει αν υπάρχουν επιπλέον θέματα που χρήζουν οδοντιατρικής μέριμνας.

[/et_pb_blurb][et_pb_blurb admin_label=”Blurb” title=”Τι είναι η Λεύκανση; ” url_new_window=”off” use_icon=”on” font_icon=”w” icon_color=”#7EBEC5″ use_circle=”off” circle_color=”#7EBEC5″ use_circle_border=”off” circle_border_color=”#7EBEC5″ icon_placement=”left” animation=”top” background_layout=”light” text_orientation=”left” module_class=”fsize” use_icon_font_size=”off” header_font_size=”18″ body_font_size=”14″ use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Η λεύκανση των δοντιών αποτελεί μια αισθητική τεχνική με την οποία επιτυγχάνεται βελτίωση του χρώματος των δοντιών, τόσο των ζωντανών όσο και των ενδοδοντικά θεραπευμένων δοντιών.

Δεν έχει κανένα αποτέλεσμα στα υποκατάστατα δόντια όπως οι στεφανές και οι τεχνητές οδοντοστοιχίες.

Επιτυγχάνεται με οργανικά υλικά τα οποία αποδομούνται και απομακρύνουν τις πιθανές χρώσεις που υπάρχουν στα δόντια, δημιουργώντας λευκότερα και πιο λαμπερά δόντια.

Το αποτέλεσμα που επιτυγχάνεται δεν είναι μόνιμο. Οι έρευνες έχουν δείξει ότι διαρκεί γύρω στα 2-3 χρόνια με την προϋπόθεση ότι οι ασθενείς ακολουθούν κάποιους κανόνες.

Οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται μπορούν να εφαρμοστούν στο ιατρείο ή στο σπίτι. Η μέθοδος που εφαρμόζεται στο ιατρείο μπορεί να εφαρμοστεί σε μία ή περισσότερες συνεδρίες. Στο σπίτι γίνεται με τη χρήση νάρθηκα σε χρονικό διάστημα 1-2 εβδομάδων. Επίσης μπορεί να γίνει ένας συνδυασμός των δύο μεθόδων, να αρχίσει στο ιατρείο και να ολοκληρωθεί στο σπίτι με χρήση νάρθηκα.

Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας για να επιλέξετε την πιο ενδεδειγμένη θεραπεία.

[/et_pb_blurb][et_pb_blurb admin_label=”Blurb” title=”Είναι επικίνδυνη η λεύκανση; ” url_new_window=”off” use_icon=”on” font_icon=”w” icon_color=”#7EBEC5″ use_circle=”off” circle_color=”#7EBEC5″ use_circle_border=”off” circle_border_color=”#7EBEC5″ icon_placement=”left” animation=”top” background_layout=”light” text_orientation=”left” module_class=”fsize” use_icon_font_size=”off” header_font_size=”18″ body_font_size=”14″ use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Η ουσία που χρησιμοποιείται είναι ήπια και επηρεάζει μόνο το επιφανειακό σμάλτο, σε σημείο που είναι ορατό μόνο σε ηλεκτρονικό μικροσκόπιο, το οποίο όμως επανέρχεται μετά από 1-2 βδομάδες. Η λεύκανση στο οδοντιατρείο μπορεί να γίνει με laser ή με λάμπα led. Η πιθανή ευαισθησία που πιθανός να αναπτυχθεί αφορά την ευαισθησία στην εναλλαγή ζεστού και κρύου και δεν διαρκεί περισσότερο από 1-2 μέρες. Σε περίπτωση που η ευαισθησία κρατήσει περισσότερο αντιμετωπίζεται με απλή φθορίωση, ειδικό gel ή κάποια οδοντόκρεμα με νιτρικό κάλιο.

[/et_pb_blurb][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_blurb admin_label=”Blurb” title=”Τί είναι το οδοντικό εμφύτευμα” url_new_window=”off” use_icon=”on” font_icon=”w” icon_color=”#7EBEC5″ use_circle=”off” circle_color=”#7EBEC5″ use_circle_border=”off” circle_border_color=”#7EBEC5″ icon_placement=”left” animation=”top” background_layout=”light” text_orientation=”left” module_class=”fsize” use_icon_font_size=”off” header_font_size=”18″ body_font_size=”14″ use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Το οδοντικό εμφύτευμα αποτελεί στην ουσία μία τεχνητή ρίζα από καθαρό τιτάνιο, το οποίο τοποθετείται στο οστό της γνάθου χειρουργικά και πάνω στο οποίο προσαρμόζεται σε δεύτερο χρόνο η αντίστοιχη προσθετική εργασία.

Το όφελος από την χρήση ενός οδοντικού εμφυτεύματος είναι ότι δεν στηρίζεται στα διπλανά δόντια και είναι μόνιμο και σταθερό ενώ συμπεριφέρεται και προσομοιάζει με φυσικό δόντι.

Ενδείξεις για την τοποθέτηση οδοντικών εμφυτευμάτων:

1) Μετά από εξαγωγή κάποιου δοντιού. Αποτελεί μεγάλο πλεονέκτημα η αντικατάσταση ενός ελλείποντος δοντιού χωρίς να τροχίσουμε τα παρακείμενα δόντια.

2) Μερική ανοδοντία. Όταν λείπουν περισσότερα από ένα δόντια το κενό μπορεί να καλυφθεί με δύο ή περισσότερα εμφυτεύματα και να αποφευχθεί και πάλι ο τροχισμός των παρακείμενων δοντιών.

3) Ολική ανοδοντία. Τόσο στην άνω όσο και στην κάτω γνάθο τα εμφυτεύματα αποτελούν την πιο εξελιγμένη λύση για την αντιμετώπιση αισθητικών προβλημάτων, όπως και των προβλημάτων αστάθειας που προκαλούν συνήθως οι κινητές αποκαταστάσεις στο στόμα.

Η τεχνολογία των οδοντικών εμφυτευμάτων έχει εξελιχθεί ραγδαία τα τελευταία χρόνια, επιτρέποντας την χρήση τους στις περισσότερες περιπτώσεις.

[/et_pb_blurb][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section][et_pb_section admin_label=”section” fullwidth=”on” specialty=”off” transparent_background=”off” background_color=”#ffffff” allow_player_pause=”off” inner_shadow=”off” parallax=”off” parallax_method=”off” module_class=”slidereffect”][et_pb_fullwidth_map admin_label=”Fullwidth Map” address=”Monis Petraki 5, Athina 115 21, Greece” zoom_level=”17″ address_lat=”37.97801970000002″ address_lng=”23.750611400000025″ mouse_wheel=”on” disabled=”on”]

[et_pb_map_pin pin_address=”Monis Petraki 5, Athina 115 21, Greece” pin_address_lat=”37.9780197″ pin_address_lng=”23.750611400000025″ /]

[/et_pb_fullwidth_map][et_pb_fullwidth_code admin_label=”Fullwidth Code” global_module=”1092″ saved_tabs=”all”]<style> .overlay { background:transparent; position:absolute; width:100%; height:480px;} </style> <div class="overlay" onClick="style.pointerEvents='none'"></div> <iframe src="https://www.google.com/maps/embed?pb=!1m18!1m12!1m3!1d4447.651071071445!2d23.748122164641398!3d37.97796401686688!2m3!1f0!2f0!3f0!3m2!1i1024!2i768!4f13.1!3m3!1m2!1s0x14a1bd45458c63d5%3A0x8813d43b8ebd142c!2zRGVudGFsIFNtaWxlcyAtIM6UzrnOv869z43Pg863z4IgzpbOsc-HzrHPgc-Mz4DOv8-FzrvOv8-C!5e0!3m2!1sel!2sgr!4v1473079288198" width="100%" height="440px" frameborder="0" style="border:0" allowfullscreen></iframe>[/et_pb_fullwidth_code][/et_pb_section]

Related Posts

Leave A Reply

Your email address will not be published