Είναι μια διαδικασία κατά την οποία εφαρμόζεται πάνω στα δόντια ένας ειδικός λευκαντικός παράγοντας σε μορφή γέλης. Ο παράγοντας αυτός μπορεί να είναι είτε υπεροξείδιο του υδρογόνου είτε υπεροξείδιο του καρβαμιδίου σε διάφορες περιεκτικότητες που καθορίζονται από την τεχνική λεύκανσης και τον κάθε ασθενή. Η λεύκανση αλλάζει μόνο το χρώμα των δοντιών και δεν έχει καμία επίδραση στην δομή του δοντιού , προσδίδοντας έτσι ένα απολύτως φυσικό και αισθητικά βελτιωμένο αποτέλεσμα.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να προηγηθεί ένα ραντεβού αξιολόγησης με τον οδοντίατρο ο οποίος θα κρίνει εάν ο ασθενής είναι κατάλληλος υποψήφιος για λεύκανση . 

Ασθενείς με : νόσους των ούλων ( ουλίτιδα),  αθεράπευτη και μη ελεγχόμενη περιοδοντίτιδα ,ενεργές τερηδόνες, αποτριβές δοντιών ,κατάγματα δοντιών,  δεν είναι δυνατόν να κάνουν λεύκανση πριν θεραπευτούν τα προβλήματα που αναφέρθηκαν. Για αυτό πάντα προηγείται ένα ραντεβού στο οδοντιατρείο για καθαρισμό δοντιών και συζήτηση όσον αφορά την τεχνική λεύκανσης που θα εφαρμοστεί.

 

 

Τεχνικές λεύκανσης :

1)Στο οδοντιατρείο : αρχικά θα εφαρμοστεί ειδικό υλικό στα μαλακά μόρια (ούλα) για την προστασία τους και έπειτα εφαρμόζεται ο λευκαντικός παράγοντας στα δόντια όπου και παραμένει για περίπου 40 λεπτά . Συνήθως απαιτούνται 2 τέτοιες συνεδρίες για ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα .

          

2)Στο σπίτι :  γίνεται με την χρήση εξατομικευμένων ναρθήκων («μασελάκια»).  Διαρκεί περίπου 15-20 μέρες αναλόγως το περιστατικό.

3)Συνδυασμός: (ιατρείο και σπίτι) 

 

Μετά την λεύκανση πρέπει να αποφεύγεται η κατανάλωση τροφών και ποτών με έντονες χρωστικές (κόκκινο κρασί, παντζάρι , ντομάτες, καφές, κόκκινες σάλτσες,σοκολάτες κ.α) καθώς και το κάπνισμα για περίπου 10 ημέρες.

Το αποτέλεσμα της λεύκανσης δεν είναι μόνιμο και εξαρτάται από τις συνήθειες του ασθενή (συχνότητα κατανάλωσης τροφών/ποτών με έντονες χρωστικές , κάπνισμα, στοματική υγιεινή ) . Συνήθως διαρκεί 6-12 μήνες και μπορεί να επαναληφθεί η διαδικασία όποτε επιθυμεί ο ασθενής.

Η λεύκανση είναι μια απλή και ασφαλής διαδικασία μόνο όταν πραγματοποιείται υπό την επίβλεψη του οδοντιάτρου.

 

Για οποιαδήποτε απορία, παραμένουμε στη διάθεσή σας!

Μονής Πετράκη 5 Κολωνάκι – 11521 Ελλάδα

Τηλ: 210-7297985

E-mail: dentalsmiles.contact@gmail.com

Αθήνα

Μονής Πετράκη 5 Κολωνάκι - 11521 Ελλάδα
Τηλ: 210-7297985
dentalsmiles.contact@gmail.com
Δευτέρα - Παρασκευή 9:00 - 21:00 κατόπιν ραντεβού

Μύκονος

Περιφερειακή οδός Ορνού – Νέο Λιμάνι, Αμυγδαλίδι Μυκόνου (δίπλα στο ΙΚΑ)
Τηλ: 22890 27275, Κιν: +30 6944 860 110
dentalsmilesmykonos@gmail.com
Δευτέρα – Κυριακή, κατόπιν ραντεβού