Η εγκυμοσύνη, επηρεάζει σχεδόν κάθε πτυχή της ζωής μιας γυναίκας, και η στοματική της υγεία δεν αποτελεί εξαίρεση. Γι’ αυτό, κατά την περίοδο αυτή είναι σημαντικό να λαμβάνει ιδιαίτερη μέριμνα για τα δόντια της, καθώς είναι πιο επιρρεπής σε κάποιες παθήσεις.

Μια από τις πιο συνηθισμένες είναι η ουλίτιδα εγκυμοσύνης. Περίπου το 40% των εγκύων αντιμετωπίζουν κάποιας μορφής πρόβλημα με τα ούλα τους. Τα αυξημένα επίπεδα ορμονών μπορεί να προκαλέσουν στην έγκυο μεγαλύτερη ευαισθησία στη δημιουργία οδοντικής πλάκας, κάνοντας εν συνεχεία τα ούλα να είναι ευαίσθητα, να πρήζονται και να αιμορραγούν.

Η πρωινή αδιαθεσία μπορεί επίσης να είναι πρόκληση για τα δόντια της μέλλουσας μαμάς, καθώς το βούρτσισμα των δοντιών και η χρήση νήματος μπορεί να δημιουργήσουν τάση για εμετό ενώ και η έκθεση των δοντιών στα στομαχικά οξέα μπορεί να οδηγήσει στη δημιουργία ευαισθησίας.

Για να προστατεύσετε τα δόντια σας κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, η επίσκεψη στον οδοντίατρο θα πρέπει να είναι μία από τις πρώτες που θα προγραμματίσετε.

Εάν σκοπεύετε να μείνετε έγκυος, συζητήστε το με τον οδοντίατρό σας ώστε να λύσετε όποια υφιστάμενα θέματα υπάρχουν, πριν την σύλληψη.

Εάν είστε ήδη έγκυος, προγραμματίστε τακτικούς ελέγχους και καθαρισμούς, σύμφωνα με τις υποδείξεις του, και προσπαθήστε να είστε όσο πιο τυπική γίνεται με το βούρτσισμα των δοντιών και την χρήση οδοντικού νήματος.

Και φυσικά η υγιεινή διατροφή έχει μεγάλη σημασία αυτή την περίοδο και για τα δόντια τόσο της εγκύου όσο και του μωρού (τα δόντια του μωρού αρχίζουν να αναπτύσσονται από τον 6ομήνα).

Για οποιαδήποτε ερώτηση έχετε, παραμένουμε στην διάθεσή σας!

Αθήνα

Μονής Πετράκη 5 Κολωνάκι - 11521 Ελλάδα
Τηλ: 210-7297985
dentalsmiles.contact@gmail.com
Δευτέρα - Παρασκευή 9:00 - 21:00 κατόπιν ραντεβού

Μύκονος

Περιφερειακή οδός Μυκόνου - Άνω Μεριάς 84 600, Αργύραινα Μυκόνου (200μ από το κέντρο υγείας και 5 λεπτά από το αεροδρόμιο)
Τηλ: 2289027143
dentalsmilesmykonos@gmail.com
Δευτέρα – Κυριακή, κατόπιν ραντεβού