Τεχνητές οδοντοστοιχίες

To OralHealth Foundation δημοσίευσε νέες οδηγίες για τα στερεωτικά τεχνητών οδοντοστοιχιών, βασισμένες στις νεότερες μελέτες, σε μία προσπάθεια να καλύψει το κενό που υπήρχε μέχρι σήμερα, σχετικά με την σωστή τους χρήση.

Οι μελέτες υποδεικνύουν ότι ο ρόλος των στερεωτικών είναι καθοριστικός για την καλύτερη συγκράτηση, σταθερότητα, άνεση και αυτοπεποίθηση των τεχνητών οδοντοστοιχιών, ενώ παράλληλα μειώνουν ή εξαλείφουν την πιθανότητα συσσώρευσης υπολειμμάτων τροφής κάτω από τις τεχνητές οδοντοστοιχίες.

Τα 4 απλά βήματα που θα πρέπει να ακολουθείτε, εάν χρησιμοποιείτε τεχνητές οδοντοστοιχίες είναι:

 

1. Σε στεγνές και καθαρές τεχνητές οδοντοστοιχίες, βάλτε μία μικρή ποσότητα στερεωτικής κρέμας (τυπικά αρκεί να γίνεται μία φορά την ημέρα).

2. Τοποθετείστε τις οδοντοστοιχίες στο στόμα σας και πιέστε για μερικά δευτερόλεπτα. Εάν η στερεωτική κρέμα υπερχειλίσει, σημαίνει ότι η ποσότητα που βάλατε ήταν περισσότερη από ότι χρειάζεται. Αφαιρέστε την επιπλέον ποσότητα (ΜΗΝ την καταπιείτε) και μην φάτε η πιείτε τίποτα για 5 λεπτά.

3. Πρινκοιμηθείτε, αφαιρέστετηντεχνητή σας οδοντοστοιχία και απομακρύνετε τυχόν υπολείμματα της στερεωτικής κρέμας. Στηνσυνέχειακαθαρίστεκαι τηνστοματικήκοιλότητααπότυχόνυπολείμματα.

4. Επισκεφτείτε τον οδοντίατρό σας σε τακτική βάση ώστε να ελέγχει την κατάσταση των τεχνητών οδοντοστοιχιών και της στοματικής σας κοιλότητας.

Για οποιαδήποτε ερώτηση έχετε, παραμένουμε στην διάθεσή σας!

Related Posts