Η διατήρηση καλής στοματικής υγιεινής δεν έχει αποδειχτεί ότι σχετίζεται άμεσα με την πρόληψη καρδιαγγειακών νοσημάτων. Ενώ υπάρχουν ενδείξεις που συσχετίζουν τα δύο, χρειάζεται περεταίρω έρευνα για να αποδεχτεί.

Η κακή στοματική υγιεινή, συζητείται ως πιθανός λόγοςπρόκλησης καρδιαγγειακών νοσημάτων για πολλά χρόνια. Το 2012 ειδικοί του American Heart Association εξέτασαν τα επιστημονικά στοιχεία και αποφάνθηκαν ότι δεν υπάρχει άμεση συσχέτιση, ωστόσο άλλες έρευνες δείχνουν ότι:

 

  • Η περιοδοντίτιδα συσχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο ανάπτυξης καρδιαγγειακών νοσημάτων.
  • Η κακή στοματική υγιεινή αυξάνει τον κίνδυνο βακτηριακής μόλυνσης της ροής του αίματος που μπορεί να επηρεάσει της καρδιακές βαλβίδες. Η καλή στοματική υγεία ίσως είναι ακόμη πιο σημαντική για τους ανθρώπους που φέρουν τεχνητέςκαρδιακές βαλβίδες.
  • Η απώλεια δοντιών σχετίζεται με την στένωση αρτηριών.
  • Υπάρχει σύνδεση μεταξύ του διαβήτη και των καρδιοαγγειακών νοσημάτων και αποδείξεις ότι άνθρωποι που πάσχουν από διαβήτη επωφελούνται από την θεραπεία περιοδοντίτιδας.
    Για οποιαδήποτε ερώτηση έχετε, παραμένουμε στη διάθεσή σας!

Αθήνα

Μονής Πετράκη 5 Κολωνάκι - 11521 Ελλάδα
Τηλ: 210-7297985
dentalsmiles.contact@gmail.com
Δευτέρα - Παρασκευή 9:00 - 21:00 κατόπιν ραντεβού

Μύκονος

Περιφερειακή οδός Μυκόνου - Άνω Μεριάς 84 600, Αργύραινα Μυκόνου (200μ από το κέντρο υγείας και 5 λεπτά από το αεροδρόμιο)
Τηλ: 2289027143
dentalsmilesmykonos@gmail.com
Δευτέρα – Κυριακή, κατόπιν ραντεβού